در انتظار زمان بمان، هر چیزی در زمان خود رخ می دهد.
داستان آویده، خود از دل داستانی دیگر بیرون آمده است. روایتی به قلم قطبالدین صادقی که قهرمانی با نام آویده داشت. آویده نامی است با ریشهای کّردی، از معنایش اگر بپرسید، خواهیم گفت هر آنچه از امانتداری، خرد، دانایی، فهم، اشتیاق، پاکی و بکر بودن در دنیا سراغ دارید در دل این نام جای گرفته است. سعی کردیم در رفتار نیز همانند معنای نام خود مشتاق، نجیب و بکر باشیم. اما اینکه چه طور پای این داستان و قهرمانش به دنیای آویده باز شد، خود قصهای دیگر است.
درب ورودی آویده که تماما از قطعات خودرو ساخته شده است و تنها دو نمونه از آن موجود است. یک نمونه از آن در نمایشگاه اتومبیل است.اثری از هنرمند معاصر سعید لیل آبادی
حسین داریان، بنیانگذار آویده به گذشته خود که نگاه میکند، مسیری پر فراز و نشیب را میبیند که هرگز از فرهنگ و هنر و اهل آن دور نبوده است.
او دبیری صفحه فرهنگی و هنری روزنامه جمهوری اسلامی را رها کرد. به تحریریه بخش کودکان و نوجوانان انتشارات قلم پیوست، روزگار چرخید و چرخید تا انقلاب فرهنگی رخ داد، دانشگاهها برای دو سال تعطیل شد و تغییرات پس از آن، داریان را بیشتر به سمت و سوی نشر و چاپ سوق داد.
حضور در محافل ادبی، داستانسرایی و داستانخوانی منجر به تاسیس انتشارات سبز شد. کتاب قطبالدین صادقی یکی از کتابهایی بود که کار نشر و چاپش بر عهدهی این انتشارات گذارده شد.
آویده از همان جا سر برآورد تا داریان و دوستانش، در سال ۱۳۵۹ شمسی، تولد شرکتی به این نام را جشن بگیرند. پس از چند سال با تغییرات به وجود آمده، داریان به تنهایی ادامهی داستان آویده را رقم زد.
شعار آویده که همان روزهای ابتدایی متولد شد و هنوز هم اصالت خود را حفظ کرده است. دلیل انتخاب این شعار این بود که شروع تعریف هر استراتژی قبل از هرچیز تجسم آن است. مشتری من چه چیزی از من میخواهد؟ با چه وسیلهای میخواهد به مقصد خود برسد؟ مشتری چگونه به مخاطبان خود وصل میشود؟ چه لباسی برازنده برند من است؟ چطور همه عناصر را با هم هماهنگ کنم؟ چه رنگی مناسب این برند خواهد بود؟ کدام رنگ را کجا قرار بدهم؟ هرچه بیشتر تجسم میکردیم، به نقطه میرسیدیم. یک نقطه به تنهایی نمیتوانست هدف من و مشتری مرا تکمیل کند. ما به دو تا نقطه احتیاج داشتیم که با اتصال آن به هم بتوانیم یک خط را کامل کنیم. پس کار ما رساندن دو نقطه به هم بود. یک خط دو نقطه را به هم متصل می کرد، داستان برند ما از رساندن دو نقطه به هم شروع میشد، دو نقطهای که ما باید آنها را به هم متصل میکردیم تا یک خط تشکیل دهیم و بعد همه چیز با یک خط شروع میشد...
آویده به عنوان یک آژانس ارتباطات برند خلق شد، جان گرفت و تلاش کرد بزرگ شود. حالا گروهی از همراهان وفادار و خبره کارشناسانی هستند که به این نام عشق میورزند و در آن خالصانه فعالیت میکنند. آویده، در گامهای اول کتابهای مرجع و بانک اطلاعاتی شامل مشخصات شرکتهای فعال در حوزههای کاری مختلف را منتشر کرد.
در سال ۱۳۶۳ همکاری آویده با تکدانه در ابتدای تاسیس اش شکل گرفت، روزهایی پرتلاش که همراه اصلیترین مشتری راههای بزرگی را پیمود، وفادارانه و پرامید، بجای راه رفتن، سخت دوید. سهم تکدانه پس از سالها تلاش، سهم دوم بازار آبمیوه کشور شد. بعد از تغییر سهامداران تکدانه در سال ۹۶ همکاری آویده با تکدانه پایان یافت. همکاری بعدی آویده با برند LG بود. برندی بین المللی و با استانداردهای جهانی که چند پله آویده را رشد داد. فعالیتهای خلاقانه در این مسیر به سرعت بین مخاطبان دیده شد و مسیر این تیم خلاق به سمت قراردادهای جدید باز شد.
بعد از انتشار چندین بانک مرجع و اطلاعاتی صنعتی و کسب و کار، در حوزه سازمانهای خصوصی و دولتی، برق، آب و انتشار چندین کتاب مرجع اطلاع رسانی در حوزه ی صنعت، رویکرد آویده به سمت برندینگ و تدوین هویت بصری برند و بسته بندی سوق یافت. از طرفی دنیا به سرعت رو به تغییر بود و دنیای دیجیتال مارکتینگ در حال شکلگیری بود. آویده نیز سریعا خود را به دانش کافی در این زمینه مجهز کرد و دیجیتال برندینگ آنقدر جذاب بود که به یکی از نقاط قوت آویده در ارائه خدمات و سرویس ها تبدیل شد.
آویده در مسیر رشد خود، در سال 1394، به نقطهای رسید که سایتش برنده ی جایزه ی سایت روز توسط https://www.cssdesignawards.com انتخاب شد و توسط وبسایت Graphic Design Junction به عنوان یکی از 40 سایت خلاق دنیا در حوزه طراحی خلاقانه قرار گرفت.
در حال حاضر آویده یک تیم دیجیتال برندینگ است که با سابقه بیش از ۴۰ ساله خود در کنار شماست تا بتوانید تمام أمور مربوط به برندینگ، دیجیتال برندینگ، طراحی سایت، دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوا خود را خیال راحت به او بسپارید. آویده نه تنها اصالت خود را حفظ کرده است و تمامی خدمات قبلی خود را با کولهباری از تجربه ارائه میدهد، این بار پا فراتر گذاشته است و به کسبوکارهای خارج از کشور و کسبوکارهای داخلی که قصد فروش در سطح جهانی را دارند، خدمات دیجیتال برندینگ بینالملل ارائه میدهد.
در طول بیش از چهل سال، آویده با همراهان و همکارانی همراه بوده است که عاشقانه به آن پر و بال دادند و به راستی اگرآنان نبودند، اکنون در این جایگاه نبود.
مسعود نجابتی (طراح لوگوی شرکت)، علی شمس ، پژمان رحیم زاده (تصویرگر)، فرشید شهیدی (کپی رایتر)، مژگان، نسیم غفوری، افشین بشیرزاده، غزاله چهارسوقی، افسانهی همرنگ، شمیم، دلفانی، رضا معصومی، امیر، آیدا نجف زاده، سودابه محمدی، بهنام، مریم امیری، ارشاد، شهرام ملکزاده گرافیست (خوانندهی پاپ)، شادی هاشمیان، پیام بهاری، فرهاد بهشتی، ناصر قلی-زاده، نیما، محمدرضا خزایی، دانیال، احمد حسین، رومینا، بردیا، رئوف فدایی، نشمیل رستگار، آزادی، حسین اکبری، سامبند، امین لطیف کار، مریم باقری، نوروزی، افشین بردیا، لادن عبدالهی، افسانه امیدی، رویا پیرهادی، استاد حسین اکبری سنه، صابر موسوی، مریم خلیلی و سینا حقی صدها نیرویی که ذهن یاری یادآوری آنها را ندارد.
امروز بیش از چهل سال است که در کنار برندهای بزرگ عاشقانه زندگی کردهایم. با شادی آنها شاد بودهایم و با گریهی آنها اشک ریختهایم. این روز را جشن میگیریم و شادیم که هنوز هستیم و میتوانیم روی پای خود بایستیم. چه عشقی بالاتر از مهر و دوستی که هدیهای از جانب مخاطبین ما بوده و خواهد بود.
اگر قدمهایی را با نیکی توامان کردهایم در سالهایی که پر از بیم و امید بود، سالهایی که به ساخت خود و برندهایی میاندیشیدیم که درکنارشان قرار گرفته بودیم، اینک این افتخار بزرگی برای ما و همکاران ماست.
روزهای سختی بر میهن ما میگذرد. روزهایی که مرد میدان میخواهد و عاشق این سرزمین. بحرانهای بزرگی را در این سالها پشت سر گذاشتهایم و بحرانهای بزرگتری را در پیش روی داریم. اما مهم آن است تسلیم پیچ و خم روزگار نشویم؛ به قول خواجه حافظ شیرازی:
اکنون که مردم ما در همهی بخشها نیازمند یاری هستند، به فکر ایجاد کار برای این سرزمین باشیم. به فکر کسانی باشیم که اکنون دست یاری به سوی ما دراز کردهاند.
رفتن و به خود اندیشیدن ساده است اما باید ماند و میهن خود را ساخت. امید که در این سالها سالم زیسته و دلی را نیازرده باشیم. حسی به ما میگوید این سرزمین مال ماست. آسمان آبی مال ماست.