در انتظار زمان بمان، هر چیزی در زمان خود رخ می دهد.
آیا به دنبال راهاندازی فروشگاه اینترنتی کسب و کار خود هستید؟ ساخت و طراحی یک فروشگاه اینترنتی ممکن است در ابتدا یک ایده ترسناک به نظر برسد به خصوص اگر در این زمینه حرفهای نباشید. اما با خواندن این مقاله نظر شما عوض خواهد شد و سختیهای طراحی فروشگاه برای شما از بین خواهد رفت. خوشبختانه شما در این راه تنها نیستید؛ در این مقاله قصد داریم نحوه طراحی فروشگاه آنلاین را به صورت گام به گام به شما بیاموزیم. کافی است نکات لازم برای این کار را به خوبی فرا بگیرید و تا آخر این مطلب همراه من باشید.
نخستین گام در راهاندازی و طراحی فروشگاه اینترنتی ایجاد یک صفحه سفارش آنلاین یا طراحی یک وبسایت تجارت الکترونیک است. پس از انجام این مرحله نوبت به فهرست محصولات، تنظیم پرداختها و ایجاد عملیات کسب و کار آنلاین میرسد. این پروسه میتواند شامل مواردی مانند مالیات بر فروش، سفارش، نحوه حمل و نقل و... شود. در ادامه به توضیح مراحل طراحی فروشگاه اینترنتی میپردازیم.
در این طرح شما باید به اهداف کسب و کار خود و چگونگی دستیابی به آنها بپردازید. این طرح میتواند شامل موانع احتمالی باشد که در آینده ممکن است با آنها مواجه شوید. در زیر به خلاصهای از آنچه که طرح شما باید آنها را دربربگیرد میپردازیم:
• خلاصه اجرایی: ارائه یک نمای کلی از چگونگی کسب و کار و نحوه دستیابی به اهداف تجاری سه تا پنج ساله
• شرح کسب و کار: خلاصهای از ایده کسب و کار
• تحلیل بازار هدف: نگاهی به اوضاع فعلی بازار و توصیف بازار هدف
• آنالیز رقبای کاری: انجام تحقیقات استراتژیک به منظور کسب اطلاعاتی در مورد رقبای کاری
• خدمات و خط تولید محصول: ارائه جزئیاتی در مورد محصول ارائه شده
• طرح عملیات و مدیریت: چگونگی برنامهریزی در مورد مدیریت راهاندازی و اجرای عملیات روزانه
• ملاحظات مالی: بررسی تمام و کمال مقدار بودجه احتمالی که برای راهاندازی کسب و کار خود و رشد اقتصادی آن نیاز دارید.
تمامی صاحبین مشاغل در ابتدا میزان سرمایه لازم و هزینههای احتمالی را برآورد میکنند. این برآوردها به شما کمک میکنند تا همواره میزان نقدینگی و سرمایه در گردش را بررسی کنید. برخی از هزینههای رایج برای راهاندازی فروشگاههای اینترنتی عبارتند از:
• صورتحسابها و قبوض آب و برق: باید تمامی صورتحسابها و قبوض آب و برق را در نظر بگیرید. برخی از کسب و کارها باید هزینههای مربوط به میزبانی وبسایت، نرمافزارهای پشتیبانی، سیستمهای فروش و نرمافزارهای حسابداری را نیز برآورد کنند.
• تجهیزات و منابع مورد نیاز: اموال و تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی را بررسی کنید تا بفهمید که لازم است حتما تمامی آنها را بخرید یا میتوانید برخی از آنها را اجاره کنید.
• روشهای بازاریابی: ممکن است به هنگام راهاندازی کسب و کار و افزایش میزان آگاهی عموم نیاز به استفاده از ابزار بازاریابی دیجیتال یا چاپی داشته باشید. بنابراین بهتر است از ابتدا تمامی هزینههای مربوط به استفاده از روشهای مختلف بازاریابی را مورد ارزیابی قرار دهید.
• دستمزد کارکنان: اگر قصد دارید تا برای طراحی فروشگاه اینترنتی خود از یک تیم استفاده کنید باید تمامی هزینههای مربوط به کارکنان از جمله دستمزدها و حقوق را در نظر بگیرید و میزان نقدینگی خود را متناسب با این موضوع و توسعه کسب و کار مدیریت کنید.
باید دامنه مورد نیاز خود را از طریق پلتفرمهای تجارت الکترونیک به صورت مستقیم خریداری کنید و یا از یک ثبتکننده دامنه استفاده نمایید. دامنه باید با نام کسب و کار، برند، محصولات و خدماتی که شما ارائه میدهید، متناسب باشد. اگر عنوان کسب و کار شما به صورت کامل تعیین نشدهاست از یک پیشوند و یا پسوند استفاده کنید. همچنین نام دامنه شما باید کوتاه و مختصر باشد و اشتراکگذاری آن آسان باشد. از به کار بردن نمادها، علائم و اعدادی که به خاطر سپردن آنها دشوار است اجتناب کنید. به طور کلی بهتر است پیش از انتخاب و یا ثبت نام دامنه با مشاور حقوقی مجموعه خود مشورت نمایید تا از انتخاب عنوانی که مشابه با برندهای دیگر باشد جلوگیری شود.
یکی دیگر از موضوعاتی که به هنگام راهاندازی و طراحی فروشگاه اینترنتی باید به آن توجه کنید، انتخاب پلتفرم تجارت الکترونیک است. نخست باید در مورد ویژگیهایی که میخواهید کسب و کار شما در چند سال آینده به آنها دست یابند فکر کنید. از برنامههایی مانند برچسبهای ترابری، هدیه، دامنههای سفارشی و ایمیلهای سبد خرید که دارای آپشنهای پیشرفته هستند استفاده کنید. برنامههای متنوعی برای رفع نیاز کسب و کار شما و پیشرفت اقتصادی آن وجود دارند.
شما باید وبسایتی را ایجاد کنید که متناسب با برند تجاری و کسب و کار شما باشد. کسب و کار شما میتواند رستورانداری، تولید وسایل ورزشی و یا ارائه دهنده خدمات تخصصی در هر زمینهای باشد. به هنگام طراحی فروشگاه اینترنتی باید طرحهای متنوع و منعطفی را جهت دستیابی به یک طرح ایدهآل امتحان کنید. به هنگام انتخاب المانهای بصری مانند رنگ، فونت و نوع چیدمان وبسایت به میزان تناسب آنها با زمینه فعالیتتان دقت نمایید. به دلیل اینکه بیشتر خریدهای آنلاین توسط تلفنهای هوشمند همراه انجام میشود، وبسایتها به گونهای طراحی میشوند که قابل نمایش در تلفنهای همراه کاربران باشد.
از درگاههای پرداخت معتبر برای پذیرش پرداختهای آنلاین و حضوری استفاده کنید. یکی از مهمترین مسائل در مورد طراحی و راهاندازی فروشگاههای اینترنتی، مسائل مالی و نکات ایمنی در مورد پرداختهایی است که در سایت انجام خواهد شد. برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در مورد مسائل مالی، باید روشهای پرداخت ایمن را شناسایی و انتخاب کنید.
دیجیتال کردن کسب و کار و تهیه یک فهرست آنلاین از موجودی مجموعه و تهیه عکسهای با کیفیت از تمامی محصولات، بخش مهمی از راهاندازی و طراحی فروشگاه اینترنتی است. شاید در ابتدا اقدامی غیرمهم به نظر برسد اما بعدها مجموعه شما را برای فروش محصولات در تمامی پلتفرمهای آنلاین آماده خواهد کرد. آگاهی از موجودی مجموعه باعث میشود تا کالایی را که موجودی آن صفر است به صورت تصادفی به فروش نرسانید. سعی کنید زیاد محصولات خود را به کاربرانی که فاصله زیادی از یکدیگر دارند نفروشید؛ زیرا تنوع مکانی مشتریان موجب دشوار شدن شرایط ترابری و حملونقل خواهد شد.
داشتن یک استراتژی خرید همهجانبه (omnichannel) باعث میشود تا کاربران یک خرید یکپارچه را از طریق تمامی کانالهای موجود به صورت آنلاین (گوشی تلفن همراه، رایانه) و حضوری تجربه کنند. طراحی فروشگاه اینترنتی این فرصت را در اختیار مصرفکنندگان قرار داده و راههای بیشتری را جهت تبلیغ برند و کسب و کار در اختیار صاحبین مشاغل مختلف قرار میدهد. همچنین این استراتژی آینده تجاری مجموعه شما را تضمین نموده و راههای بیشتری را برای دستیابی به خدمات و کالاهای شما در اختیار مخاطبین هدف قرار میدهد.
توسعه استراتژی بازاریابی باعث افزایش درک شما از روشهای بازاریابی شده و دیدگاه جامعی از اولویتها و تکنیکهایی که باید برای دستیابی به اهدافتان به آنها توجه نمایید در اختیار شما قرار میدهد. به عبارتی دیگر، داشتن چشماندازی از اهداف آینده و برنامهریزی جهت دسترسی به آنها بهترین روش برای رشد و پیشرفت اقتصادی مجموعه تجاری شما خواهد بود.
پس از دانستن مراحل طراحی فروشگاه و نکات لازم برای ایجاد فروشگاه اینترنتی، در ادامه به برخی از مزایای فروش آنلاین و طراحی فروشگاه آنلاین اشاره میکنیم.
فروشگاههای اینترنتی به کاربران این فرصت را میدهند که در تمامی ساعات شبانهروز بتوانند به تحقیق در خصوص کالا و خدمات مورد نیازشان پرداخته و در صورت تمایل خرید کنند. در صورت طراحی فروشگاه اینترنتی میتوانید امکان دسترسی بیشتری را نسبت به سایر رقبای کاری در اختیار مخاطبین خود قرار دهید که موجب تمایز شما خواهد شد. همچنین شما به عنوان صاحبین مشاغل مختلف میتوانید سایر اهداف تجاری خود را دنبال کنید بدون اینکه آسیبی به میزان فروش مجموعه تجاری شما برسد.
با طراحی فروشگاه اینترنتی شما میتوانید با تمامی مخاطبین خود در هرجایی که هستند به آسانی ارتباط برقرار کنید. این فروشگاه اینترنتی راههای بیشتری را برای تعامل همهجانبه با مشتریان در اختیار صاحبین مشاغل مختلف قرار میدهد. اگر کسب و کار خود را با شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای آنلاین ترکیب کنید و به رتبه بالایی در موتورهای جستجو دست یابید به مشتریان این امکان را میدهید که با کسب اطلاعات مورد نیاز خود در صورت تمایل خرید کنند. همچنین میتوانید خبرنامههایی را بر اساس سابقه خرید مشتریان در اختیار آنان قرار دهید.
برای توسعه کسب و کار خود در سراسر کشور و حتی به صورت جهانی طراحی فروشگاه اینترنتی انتخاب ایدهآلی خواهد بود در حالیکه فروشگاههای حضوری محدود به منطقهای خاص هستند. همچنین میزان فروش در فروشگاههای اینترنتی بسیار بیشتر از فروشگاههای حضوری خواهد بود زیرا تعداد اقلامی که برای فروش عرضه میشوند نیازی به محدود شدن در یک چارچوب فیزیکی ندارند.
در فروش حضوری شما نمیتوانید تعداد دفعاتی را که مشتری پیش از انجام خرید به فروشگاه شما مراجعه میکند را به صورت دقیق بررسی نمایید. اما با طراحی فروشگاه اینترنتی شما میتوانید تمامی مراجعهها و کلیکهای مشتریان را آنالیز کنید و با تحلیل عادات رفتاری کاربران از روشهای بازاریابی جدید استفاده کرده و آنها را برای خرید تشویق کنید.
در این بخش از مقاله قصد داریم با مقایسه ویژگیهای فروشگاههای اینترنتی و حضوری و امکاناتی که هرکدام از آنها در اختیار قرار میدهند شما را در تصمیمگیری در خصوص طراحی فروشگاه اینترنتی یاری دهیم.
نخست باید بدانید که فروش حضوری و آنلاین هرگز نباید در مقابل یکدیگر قرار بگیرند و کسب و کارهای مختلف مجبور به انتخاب یکی از این کانالهای ارتباطی نیستند! این کانالهای فروش در کنار یکدیگر به مشتریان این امکان را میدهد تا به راحتی نوع خرید و نحوه برقراری ارتباط با برندهای تجاری مختلف را انتخاب نمایند. همچنین صاحبین مشاغل نیز از طریق کانالهای ارتباطی همهجانبه میتوانند به صورت وسیعتر به تعامل با مشتریان بپردازند.
این دو فروشگاه در کنار یکدیگر میتوانند تمامی نیازهای متنوع مصرفکنندگان را برطرف سازند. برخی از مشتریان ترجیح میدهند کالا را پیش از خرید از نزدیک مشاهده نمایند و برخی دیگر سفارش آنلاین را ترجیح میدهند. در صورتی که یک کاربر از هر دو گزینه استقبال نماید میتواند متناسب با برنامه زمانی خود برای خرید اقدام کند.
در این مطلب با فروشگاه اینترنتی آشنا شدیم و مراحل طراحی سایتهای فروشگاهی را فرا گرفتیم. با دانستن مزایای داشتن فروشگاههای اینترنتی، به راحتی میتوانیم تاثیر آن را در گسترش کسب و کار خود درک کنیم. اگر به دنبال پیشرفت فروشگاه خود هستید، بهترین کار ایجاد یک فروشگاه اینترنتی است. برای این کار میتوانید از طراحان سایت و متخصصین دیجیتال مارکتینگ کمک بگیرید. آژانس آویده با کمک تیم متخصص خود در زمینه دیجیتال مارکتینگ، آماده ارائه خدمات طراحی سایتهای فروشگاهی به کسب و کارهای مختلف است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان آویده تماس بگیرید.