ویژگیهای برند موفق
قبل از پرداختن به ویژگیهای برند، بهتر است توضیح مختصری در مورد برند داشته باشیم. برند همان نشان تجاری است که یک شرکت و یا سازمان را از دیگر شرکتها و سازمانها جدا میکند. نوع برند سبب میشود تا سیستم خرید و تصمیمگیری در مورد آن برای مشتری آسانتر شود. برندسازی سبب میشود که مشتریان با برندهای مختلف یک محصول آشنا شده و بهترین آن انتخاب کنند.
به دست آوردن اطلاعات لازم و کافی در مورد ویژگیهای یک برند قدرت تصمیمگیری را برای مشتری سادهتر میکند. در ادامه این مطلب در مورد اهمیت برند، ویژگی های برند ( Brand ATTRIBUTES )، تاثیر برند در مورد تصمیمگیری مشتری و مواردی از این قبیل توضیح داده شده است. اگر به دنبال آشنا شدن با ویژگیهای برند موفق هستید، حتما این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

آشنایی با برند و برندسازی
نام و نشان تجاری سبب شناساندن شرکتها و محصولات آن برای عموم مردم میشود. این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که شرکتهای مختلف به تولید یک نوع محصول میپردازند. در نظر گرفتن برند با رنگ و طرح خاص و همچنین کیفیت محصول موجب ایجاد تمایز بین شرکتها میشود. به عنوان مثال برند نایک را در نظر بگیرید. شرکتهای زیادی به تولید کفش و لباس میپردازند. اما برند نایک با عملکرد بهتر سبب ماندگاری رنگ و شکل خود در ذهن مردم شده است و با شنیدن نام برند نایک همه افراد میتوانند رنگ و طرح آن را به طور آنی در ذهن خود مجسم کنند.
با توجه به توضیحات گفته شده، به این موضوع میتوان پی برد که یکی از با ارزشترین داراییهای یک شرکت را میتوان برند آن شرکت دانست. گاهی ممکن است مردم فقط با برند یک شرکت آن را بشناسند. اولین ایدهای که برای برندسازی مطرح شدف شاید به 2000 سال پیش بازگردد. گفته شده است که از دیرباز بازرگانان برای جداسازی محصولات مختص خود از نام و نشان تجاری استفاده کردهاند.

انواع مختلف برندها
برندها در درستههای مختلفی طبقهبندی میشوند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برندهای شرکتی
- برندهای شخصی
- برندهای محصول
- برندهای خدماتی
برند شرکتی چیست؟
شرکتهای مختلف برای پیشی گرفتن در میان رقبای خود و بازاریابی بهتر برای محصولات و خدماتشان از روش برندسازی استفاده میکنند. برای انجام دادن این کار یک سری اصول و ضوابطی لازم است تا در نظر گرفته شود. برای مثال اصل قیمتگذاری، ماموریت، بازار هدف و مواردی از این قبیل.
برند شخصی چیست؟
برند شخصی یکی از انواع برند است که عموم مردم میتوانند از آن برای سابقه کاری و عملکرد بهتر استفاده کنند و نیازی نیست که حتما صاحب برند یک شرکت، کارخانه و یا یک سازمان خاص باشد. همانطور که میدانید امروزه اکثر کسب و کارها به صورت اینترنتی و آنلاین انجام میگیرد. برای مثال فضای اینستاگرام برای برخی از افراد به عنوان محیط کاری شناخته شده است. افراد زیادی در آن فضا مشغول تجارت و کسب و کار هستند. محصولات و یا خدمات خود را توسط پست و استوری با اشتراکگذاری تصاویر و ویدیوهای خاص تبلیغ کرده و به جذب مشتری میپردازند.
برندهای محصول
در این نوع برند فقط یک محصول خاص بازاریابی میشود. در برندهای محصول باید تحقیقات لازم از سوی صاحب برند برای عملکرد بهتر انجام پذیرد.
برندهای خدماتی
به دلیل اینکه خدمات را به صورت فیزیکی نمیتوان نشان داد از برندهای خدماتی برای تبلیغات استفاده میکنند. برندهای خلاقانه و خوب دارای ویژگیهای خاصی هستند که در ادامه این مقاله به توضیح کامل در مورد آنها میپردازیم.
ویژگی های برند چیست؟
برای این که صاحبان مشاغل و شرکتها بتوانند در زمینه کاری خود عملکرد موفقی را داشته باشد، باید به رعایت برخی از ویژگیها در برندسازی بپردازند. اهمیت این موضوع به قدری زیاد است که بیشتر کشورها در جهان برای حمایت تولیدکنندگان و همچنین مصرفکنندگان برخی قوانین خاص را برای برندسازی اعمال کردهاند. علت این امر این است که محصولات یک کشور فقط در همان کشور مورد استفاده قرار نمیگیرند بلکه به دیگر کشورها نیز عرضه میشوند. کیفیت بالای یک محصول سبب شناخته شدن آن در اکثر کشورها شده و در ذهن مصرفکنندگان باقی میماند. از جمله ویژگی های مهم برند خوب به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- یک برند خوب باید به صورت خلاقانه طراحی شده و نو باشد
- برند خوب نباید سبب گمراهی یک فرد شود
- شکل و طرح یک برند یادآور پیام محصول برند به تمامی مصرفکنندگان است
- افزایش فروش محصولا از ویژگی های برند خوب است
- یک برند خوب باید توانایی ایجاد تصویر خوب در ذهن مشتری را داشته باشد
- به راحتی باید بتوان نام برند را تلفظ کرد
- یک برند خوب را باید بتوان در زبانهای مختلف دنیا تبلیغ کرده و به مردم شناساند
- از ویژگی های برند میتوان به جذابیت آن و تشویق مردم برای خرید نیز اشاره کرد
- یک برند خوب باید بتواند عملکرد موفقی را در میان رقبای خود داشته باشد
- بیان موقعیت محصول توسط برند یکی دیگر از ویژگیهای برند است
- از مهمترین ویژگی های برند سادگی آن را میتوان نام برد. یک برند خوب در عین سادگی و شفافیت باید توانایی جذب بالا هم داشته باشد
- هر شرکتی باید بتواند برند خود را به ثبت حقوقی برساند

ثبت کدام علامتها در برندسازی ممنوع است؟
طبق ماده 32 قانون اساسی برخی موارد و علامتها نباید در برندسازی مورد استفاده قرار گیرند. مانند: برند یک سازمان و شرکت نباید خلاف موازین شرعی متناسب با آن جامعه و بعضا جوامع دیگر باشد. برند نباید سبب گمراهی مراکز مختلف تجاری شود. در هنگام برندسازی باید دقت شود تا از نشان و علامت کشوری و مملکتی استفاه نشود، از انتخاب نامهای بین الدولی نیز پرهیز شود. نشان تجاری نباید مشابه و یا عین دیگر نشانها و برندها باشد. این امر میتواند شکایت برند کپی شده و عواقب قانونی داشته باشد. نباید از علاماتی استفاده کرد که عین آن علامتها قبلا برای یک شرکت و یا سازمانی ثبت شده باشد. بر اساس توضیحات داده شده، هنگام برندسازی باید تمام جوانب را در نظر گرفته و به طور خلاقانه عمل کرد.
ویژگی های برند که موفقیت آن را تضمین می کنند
در ادامه برخی از ویژگی های برند که سبب موفقیت آن شده و پایداری آن را تضمین میکنند آورده شده است. با رعایت این موارد میتوان یک برند موفق ایجاد کرد.
- نوآوری در ساخت برند: مهمترین گزینهای که برای برندسازی و حفظ آن مد نظر است، نوآوری در مراحل مختلف آن است.
- ایجاد تمایز و تفاوت در بین دیگر برندها: مردم همیشه به دنبال تنوع و تفاوت در لوازم مورد نیاز خود هستند. صاحبان سازمانها و شرکتها نیز باید تلاش کنند تا تفاوتی با دیگر برندها داشته باشند.
- هدفمند بودن: برای برند و کسب و کار خود یک هدف معین تعیین کنید و با توجه به آن هدف پیش بروید.
- ایجاد اعتماد: آن دسته از برندهایی که بتوانند اعتماد مردم را به خود جلب کنند، از قدرت بیشتری برخوردار خواهند بود. صاحب برند باید به مردم نشان دهند که دغدغه آنها را نیز در نظر دارد.
- در نظر گرفتن بیش مصرف کنندهها و بینش آنها: هنگام ساخت برند باید مرکز توجه هر شرکت و سازمانی مصرف کننده و خواست و بینش آنها باشد.
- وجود تغییر و رشد مستمر: برندسازی جزو فعالیتهایی است که پایانی ندارد و به طور دائم تغییر یافته و آپدیت میشود.
جمعبندی
برندسازی یکی از اصول مهم و اساسی بازاریابی به شمار میرود. کسی که با ویژگی های برند آشنایی کامل داشته باشد، میتواند ر انتخاب نام تجاری مناسب موفقتر عمل کند. صرف زمان و انرژی کافی برای انتخاب برند ارزش زیادی دارد و نتیجهای که از آن حاصل خواهد شد، بسیار بیشتر از زحمت برندسازی و انتخاب نام خواهد بود. بنابراین بسیار ضروری است که با ویژگی های برند و برندسازی آشنا باشید و آنها را در انتخاب برند خود به کار بگیرید. کمک گرفتن از شرکتهای تبلیغاتی و بازریابی میتواند یکی از بهترین گزینهها در زمینه انتخاب برند مناسب باشد.